miercuri, 22 octombrie 2014

ACCESUL INTERZIS MICROBILOR!



          Un lucru este clar: suntem obsedati de curatenie, de igiena. Eu nu plec de acasa fara servetele umede...antibacteriene...servetele uscate...gel ...antibacterian...pentru orice situatie. Fie ca mergem in parc sau la cumparaturi, iau arsenalul cu mine. Mama-soacra zice:"Pai pe vremea cand erati voi copii, mancati si de pe jos si n-ati murit!"...Se prea-poate, dar nici nu existau atatia microbi...



      Oriunde te invarti, dai de ei:

- praful din casa

- telefonul mobil

- clantele / manerele de la usi

- tastatura si mouseul

- portofelul

- cheile

- poseta

- carucioarele din hipermarketuri si nu numai...

- prosoapele de bucatarie

- toaletele publice

 etc.

     Si aici, incepe distractia: esti cu copilul la cumparaturi si trebuie neaparat sa foloseasca toaleta! Ca o mama grijulie ce esti , scoti spray-ul antibacterian din poseta si cureti totul in jur ; folosesti hartie igienica,  fiindca nu are cum sa fie "parazitata" si te indrepti spre chiuveta , unde te speli pe maini si...incantata ca exista asa ceva! ...te indrepti cu puiutul spre uscatorul de maini!!!!!!!!!!!!!!!!!STOP! Nici nu stii ce greseala faci! De ce?


Studiile ştiiţifice au arătat că uscătoarele de mâini sunt purtătoare de microbi pe care îi răspândesc în atmosferă, dar şi pe mâini (studiu realizat la Universitatea Westminster de către Keith Redway). Bacteriile frecvent răspândite în aer sunt salmonella şi E. coli.



Uscătorul de mâini ascunde de fapt un focar de infecţie: cele cu aer rece duc la creşterea bacteriilor pe mâini cu 15%, iar cele cu aer cald cu 54%. Deşi importanţa spălatului pe mâini este evidentă, nu te poţi bucura de aceste beneficii dacă te umpli cu microbi la loc.

Unui uscător de mâini îi trebuie 45 de secunde pentru a-şi îndeplini misiunea, iar majoritatea persoanelor nu aşteaptă atât de mult timp, plecând cu mâinile ude.

Solutia? Prosoapele de hartie !


      Prosoapele de hârtie pliate sau sub forma de role sunt mai eficiente deoarece usucă mâinile mai repede şi previn transferul de germeni. Ele au avantajul că după 10 secunde, mâinile sunt uscate în proporţie de 96%, iar după 15 secunde, 99%, timp în care transferul de germeni nu se poate realiza.

Prin urmare, nu ma mai supar pe micuta mea cand refuza sa foloseasca uscatorul de maini din cauza zgomotului pe care il face...



      Citind cati microbi se pot "cuibari" intr-un prosop de bucatarie clasic, de panza, am decis sa le inlocuiesc cu cele de hartie , fiindca degeaba lustruiesc si fac totul "luna si bec" daca neglijez cea mai importanta sursa de infestare.

     M-ar ajuta foarte mult daca as putea gasi toate produsele de igiena si curatenie intr-un singur loc, sa nu mai fiu nevoita sa alerg de la un raion la altul prin magazine. Cautand printre producatorii de hartie igienica am descoperit unul care are si produse de igienă şi curăţenie ,astfel incat, dintr-un singur "click" poti comanda tot ceea ce ai nevoie, de la prosoape de hartie la detergenti si dezinfectanti , precum si accesoriile necesare pentru utilizarea lor.

Asa incat, alaturi de micuta mea, am compus un



CANTECEL DE SPERIAT MICROBII



Ei microbi, microbi, microbi,

Ati vazut ce ati patit

Daca ati fugit de-acasa?

La mine de ce-ati venit?



Voi nu stiti ca am prosoape

De hartie si sapun?

Hai, plecati de-aici departe!

Alta data nu mai spun!



special pentru Super Blog 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu