vineri, 24 octombrie 2014

NIMENI NU-I PERFECT, DAR ASIGURAREA TA POATE FI!





"  Sănătatea este o comoară pe care puţini ştiu să o preţuiască , deşi aproape toţi se nasc cu ea. " ( Hipocrate)



       Nu intamplator am ales acest citat: Hipocrate este parintele medicinii moderne, iar eu am citit si mi-am insusit  acest juramant alaturi de multi altii care am ales sa slujim omul si sanatatea lui( chiar daca nu sunt medic).

"Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”



     Va mai spun ca am incredere in sistemul sanitar din Romania, dar DA, sunt si situatii in care este depasit. Si atunci iti doresti sa poti  pleca in strainatate in cautarea starii de sanatate. Uneori reusesti, alteori nu. Din motive financiare sau de alta natura. Aceasta situatie ar putea fi prevenita printr-o asigurare medicala internationala .

Nu sunt in domeniul meu, motiv pentru care m-am documentat cat am putut eu mai bine pentru aceasta provocare oferita de MediHelp International  prin Super Blog 2014 . Si iata ce am inteles eu ca trebuie sa faci inainte de a incheia o astfel de asigurare:

1.Asigurați-vă că aria de acoperire nu este restrânsă doar la regiunea în care vă aflați, ci cuprinde şi orice altă zonă pe care este posibil să o vizitați, chiar dacă doar pentru o perioadă scurtă, indiferent dacă este vorba despre afaceri sau călătorie. Aria de acoperire face referire şi la centrele medicale la care ați putea apela în cazul în care veţi avea nevoie de îngrijiri medicale.

2. Asiguraţi-vă că termenii și condițiile asigurării se potrivesc cu cerințele dumneavoastră. în unele cazuri asiguratorii vor exclude acoperirea problemelor medicale pre-existente. Există însă și planuri care acoperă condițiile medicale pre-existente, iar acesta poate fi un punct important în selectarea unui anumit furnzior.

3. Aflați dacă este acoperit tratamentul împotriva cancerului.

4. Întrebați furnizorul dacă va trebui să plătiți suplimentar atunci când folosiți asigurarea de sănătate.

5. Asigurați-vă că nu plătiți pentru beneficii care nu se potrivesc nevoilor dumneavoastră. Solicitați un plan personalizat de asigurare de sănătate privată !

6. Aflați cine va oferă asistență. Acestea sunt persoanele pe care le veți contacta primele în cazul unei urgențe și cele care vor intermedia relația cu spitalele în ceea ce privește garantarea plaților. Verificați dacă pot oferi servicii de ambulantă aeriană în cazul unei urgențe.

7. Aflați ce companie de asigurări subscrie planurile. Aceasta va plăti daunele dumneavoastră, astfel că trebuie să vă asigurați că prezintă siguranță financiară.

8. Încercați să aproximați care este acoperirea de care aveți nevoie.

9. Amintiți-vă că familia dumneavoastră poate fi de asemenea adăugată la plan, astfel că ar fi bine să vă asigurați că beneficiile poliței sunt valabile pentru întreaga familie.

10. Încercaţi să vă asigurați sănătatea cu ajutorul unor specialiști în domeniu. Asigurarea de sănătate este o profesie

11. Preţul este influențat de acoperirea pe care o alegeţi. Cu cât aveți o acoperire mai mare , mai ales dacă asigurați mai multe persoane – cu atât prima va fi mai mare.

     Am lasat acest aspect la final intentionat. Indiferent cat de mult ne-am dori o asigurare PERFECTA , pana la urma pretul si, mai exact  SUMA PE CARE NOI NE-O PERMITEM SA O PLATIM ,este cea care ne influenteaza. Cei de la MediHelp  au mai multe planuri de asigurare, iar cel mai nou este "MediHelp Superior Plan",  cu cea mai mare limită a poliței ( 2.500.000 EURO).

Caracteristicile principale ale planului de asigurare de sanatate internationala MHS


Acoperire internationala

  • Planuri de asigurare 100% adaptate nevoilor dumneavoastra

  • Acoperire internationala, ingrijire medicala privata la cele mai bune centre medicale din lume

  • Centru de urgenta si asistenta disponibil 24/7

  • Preturi accesibile pentru o gama variata de varste

  • Rapiditate si eficienta in gestionarea dosarelor de dauna

  • Rezolvarea in timp real a cazurilor de urgenta

  • Limita de acoperire a politei: 2,5 milioane €

  • 100% acoperire pentru spitalizare si servicii ambulatoriu, inclusiv cheltuieli cu operatiile

  • 100% acoperire pentru servicii de ambulanta

  • 100% acoperire pentru tratamentul cancerului

  • Beneficii pentru transplant de pana la 250.000 €

  • Conditii cronice

  • Ingrijire maternitate

  • Consulatii cu un specialist

  • Tratament ambulatoriu

  • Evacuare aeriana



      Daca va intrebati de ce ati avea nevoie de o asigurare de sanatate internationala in conditiile in care acum dispunem de Cardul European de Sanatate , va ofer un  ghid care vă va ajuta să înțelegeți deosebirile dintre cele două produse!

asigurare privata de sanatate vs cardul european de sanatate



     Voi v-ati facut un plan asigurare de sanatate internationala ? Daca da- ce v-a indemnat sa o faceti? Daca nu- poate v-am ajutat in vre-un fel .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu