vineri, 10 octombrie 2014

VIATA INTR-UN BALON DE SAPUN





Draga cititorule...



      Te infiori ori de cate ori auzi cuvantul CANCER...In presa, la serviciu, in autobuz...Inca un om s-a imbolnavit...un altul a murit...un copil s-a nascut asa...sau cu o boala incurabila...Si te intrebi DE CE? Este o intrebare retorica, din pacate...Mai trist este atunci cand ajungi sa te intrebi DE CE EU?

       Si in tot acest labirint de intrebari fara raspunsuri gasesti foarte greu drumul spre liniste. Unii te incurajeaza spunandu-ti ca va fi bine sau tu, la randul tau, ii incurajezi pe ceilalti, desi toata lumea stie ca nu e deloc asa.

       Aici intervin EI-specialistii in ingrijiri paliative . Nu iti vor spune niciodata ca "va fi bine si te vei vindeca", dar vor fi intotdeauna alaturi de tine ca sa te sprijine...ca sa te tina de mana atunci cand te doare...ca sa te sustina atunci cand te zgudui de plans sau ca sa iti zambeasca atunci cand iti e mai bine...

Ei sunt aceia care ghideaza pasii bolnavilor . Cu toate ca boala nu mai raspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorata prin controlul simptomelor suparatoare, alinarea durerii, consiliere psihologica (de care pot beneficia si membrii familiei), servicii de asistenta sociala (pentru obtinerea drepturilor legale si pentru familiile care se confrunta cu greutati materiale) sau consiliere spirituala din partea preotilor, in functie de optiunea si confesiunea religioasa a fiecaruia.

Unde gasesti astfel de "ingeri pazitori"? La HOSPICE CASA SPERANTEI.



Nu e nimic daca nu ai auzit de ei pana acum. Iti spun eu cate ceva:

HOSPICE Casa Sperantei acorda servicii specializate (numite „ingrijiri paliative”) persoanelor care sufera de boli incurabile, in asa fel incat bolnavul – adult sau copil – sa se poata bucura de o cat mai buna calitate a vietii si de un cat mai bun confort, fara durere sau alte simptome neplacute, alaturi de cei dragi. Suntem o organizatie de caritate, iar personalul nostru (medici, asistenti medicali, asistenti sociali, psihologi, terapeuti) asigura servicii in regim de gratuitate.


Dar si ei sunt oameni si au nevoie de ajutor...mai ales financiar...Si aici intervii tu- ii poti ajuta!

Cum? ...Alergand!

Unde? ...La Sky Run!

Cand? ...Pe 25 octombrie!

Ce trebuie sa faci? ...Sa alergi...Pe scari...34 de etaje, 680 de trepte, 119 metri ascensiune!

Nu e chiar atat de complicat. Tu ai lumea la picioare, fiindca vei putea privi Bucurestiul de sus si esti sanatos. Ei...traiesc intr-un balon de sapun si nu stiu cand se va sparge...

Impreuna , le putem face viata mai usoara si mai frumoasa. Ce mai astepti? Intra pe site si inscrie-te!




    Nu conteaza ca ai 18 sau 60 de ani, ca vei ajunge primul sau ultimul!

    Important este sa PARTICIPI!

     Fundația beneficiară a evenimentului este HOSPICE Casa Speranței. Aceasta este o organizație de caritate, neguvernamentală, înființată în anul 1992, la inițiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii și dezvoltării serviciilor specializate de îngrijire pentru bolnavii incurabili în stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din România și centru de excelență pentru Europa de Est, în domeniul îngrijirii paliative.

Toate veniturile strânse la acest eveniment din taxele de participare, donații și sponsorizări sunt direcționate Fundației HOSPICE pentru amenajarea centrului de îngrijiri paliative HOSPICE din București, prin plata directă către funadție. Spitalul și centrul de zi vor asigura tratament ambulatoriu, oferind un număr de 8000 de consultații/an, 700 internări/an și 11.000 de vizite la domiciliu/an.



Iti multumesc.



Cu drag,  EU-

SANATATEA TA.

Un comentariu:

  1. Recunosc ca m-a incitat titlul articolului si l-am citit pe nerasuflate. Pacat ca astfel de evenimente se intampla doar in Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere