marți, 23 decembrie 2014

CORNULETE FRAGEDE

O reteta mostenita de la binica, imbunatatita si modernizata...



INGREDIENTE:
  •  250 margarina Rama mit butter
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg smantana
  • 600 g faina
  • 2 lgt otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • dulceata
  • nuca macinata
MOD DE PREPARARE:


Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20 minute la frigider.



Se imparte in 3 bucati si fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie subtire.
 Se taie in triunghiuri , pe care asezam dulceata/ nuca/ dulceata amestecata cu nuca si se ruleaza.








Se aseaza cornuletele pe hartie de copt in tava si se baga in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 35 de minute.
Se lasa pana se rumenesc usor, apoi se scot si se pudreaza cu zahar praf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu