duminică, 27 septembrie 2015

SANATATE PRIN MISCARE



  Nu-i asa ca este tot mai greu sa gasesti timp sa faci ceea ce iti place?
...Cartea aceea pe care ai inceput-o acum o luna inca sta pe noptiera...
...Iti este dor sa te asezi in fotoliu cu o cana de ciocolata calda in mana si sa vizionezi un film bun...
...Ai vrea sa mergi mai des ca sa faci sport...

   In loc de toate astea...
...Ultima carte citita se numeste "Pusculita cu lecturi", manual pentru clasa a 2-a...
...Cana de ciocolata calda se raceste pe masa in timp ce tu pregatesti pachetelul pentru a doua zi...
...Ora de antrenament la sala se desfasoara in drum spre scoala, spre ora de dansuri a micutei sau spre serviciu...Este adevarat ca "mersul pe jos face piciorul frumos", dar...

   La un moment dat te asezi pe scaunul din bucatarie si asculti linistea din casa ...Parca nu mai esti tu - functionezi pe "repede inainte" si simti ca viata trece pe langa tine si apesi pe "STOP"!
Verifici postit-urile de pe frigider cu toate acele "de facut" si iti amintesti ca langa clubul de dans al micutei mai exista o sala de fitness. Astfel, iti incolteste o idee: daca in timp ce ea se relaxeaza ai face-o si tu in loc sa alergi sa platesti facturi si sa faci cumparaturi? Prin urmare, pe frigider si-a mai facut loc un postit: " DE VERIFICAT PROGRAMUL LA SALA".

   Si asa a inceput aventura mea in lumea "Yogilates si Pilates". Orarul meu se pliaza perfect pe cel al fetitei . Si stiti ceva? Nici facturile nu raman neplatite si nici cumparaturile nefacute! Iar eu...eu sunt mai relaxata, mai fericita si mai implinita...desi au trecut doar 2 saptamani! Am invatat ca daca vrei cu adevarat POTI sa iti faci timp pentru tine. Ca restul sunt doar scuze. Am invatat ca nu trebuie neaparat sa alergi la maraton ca sa  fii un invingator.


     Iar pentru ca veni vorba despre miscarea, ca stil de viata, vreau sa va amintesc ca in perioada 3-4 octombrie, în Piața Constituției, are loc cea de-a opta ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, iar pentru traseul din acest an circulația este restricționată pe 33 km în centrul Bucureștiului pe toată durata desfășurării competițiilor de alergare. Este singura dată când bulevardele din centrul orașului se închid traficului rutier pe o distanță de atât de mare.

  Asociatia Bucharest Running Club este organizatorul celor mai mari evenimente de alergare stradală din România: OMV Petrom Bucharest Half Marathon și Raiffaisen Bank Bucharest Marathon, care reunesc anual peste 20.000 de alegători din peste 50 de țări și sunt incluse în calendarele AIMS și IAAF datorită standardelor înalte cărora li se conformează.

  Acestea sunt hartile traseelor, pentru ca da, sunt mai multe curse:
  • Curse de adulti- duminica, 4 octombrie;toate cursele de adulti vor avea loc in ziua de duminica din weekendul evenimentului. Pentru programul curselor consultati pagina dedicata de pe site-ul oficial. 
  • Cursa Scaunelor cu Rotile- distanta de alergare la alegere: 42.195 km; 21.097 km ; sau 3,6 km
  • Maraton - 42.195 km – detalii traseu mai jos
  • Semi-Maraton VW - 21.097 km – detalii traseu mai jos
  • Maraton Stafeta Vodafone - 42.195 km – 4 persoane x 10.548 Km, detalii traseu mai jos.
  • Cursa Populara Ciuc Radler -  3,6 km - un tur in jurul Palatului Parlamentului -copii de 18 si peste 18 ani si adulti fara limita de varsta. Teen’s Race 3,6 km ; un tur in jurul Palatului Parlamentului-copii de 13 si peste 13 ani pana la 17 ani.
  • Cursa copiilor UNIQA Asigurari -  sambata, 3 octombrie 2015 – Piata Constitutiei ; cursele Copiilor reprezinta mai multe competitii pe categorii de varsta si cu distante de alergare diferite (0,85 - 1,4 km), în cadrul Bucharest Marathon; pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani.


harta bucuresti maraton 2015






harta bucuresti semi-maraton 2015


 popular race - bucuresti maraton 2015


  Nu trebuie neaparat sa castigi, important este sa participi, sa iti demonstrezi tie ca POTI ...si poate ca iti va placea , iar alergarea va deveni un stil de viata pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu