sâmbătă, 12 decembrie 2015

PUI FRAGED CU CUS-CUS SI PIURE DE DOVLEAC


 Daca tot sunt fan Master Chef, hai sa ma dau in spectacol!


PUI FRAGED CU CUS-CUS SI PIURE DE DOVLEAC





Ingrediente:

A. Friptura
  • 6 pulpe de pui intregi
  • 1 pachet "pui fraged cu usturoi" punga magica de la Maggi
  • 2 linguri de boia dulce

B. Cus-cus
  • 2 cani de cus-cus
  • 3 cani de apa
  • 2 cepe albe 
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline

C. Piure de dovleac
  • 1/4 dovleac ( 1 kg)
  • 100 g unt
  • 1 vf de lingurita de scortisoara
 
Mod de preparare:


Pornesti cuptorul...ha-ha!

Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care se condimenteaza  si se lasa cca 30 minute.



Intre timp tai dovleacul felii, il speli si il asezi intr-o tava cu hartie pentru copt. 

Se introduc pulpele in "punga magica" , pe care o intepi din loc in loc cu o scobitoare . Asezi punga cu pulpele langa feliile de dovleac si dai la cuptor pentru 90 de minute.



 In acest moment desfaci punga si mai lasi 15 minute la foc mic, pentru a se rumeni carnea si scoti dovleacul.

Pregatesti si garnitura de cus-cus astfel: cureti ceapa, o speli si o tai in patru, fara a desprinde bucatile , apoi o pui la fiert in apa cu sare pentru cca 15 minute. Apoi scoti ceapa si adaugi cus-cus-ul, lasand sa fiarba la foc mic , amestecand usor, pana cand scade apa. Adaugi uleiul de masline si este gata pentru servit.

In timp ce fierbe cus-cus-ul pregatesti piureul de dovleac astfel: decojesti dovleacul si il pui in blender impreuna cu untul si scortisoara .




Servesti totul cu multa dragoste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu