marți, 9 august 2016

SOARELE , UN PRIETEN CU FARMEC





    La inceputul verii am primit spre testare cateva mostre din noua gama de  produse pentru protectie solara , Gerovital H3 Derma + de la Farmec:

  • crema de fata intibatranire SPF 50 , cu tenta aurie
  • gel racoritor dupa plaja
  • gel reparator dupa plaja.




    Inainte insa, vreau sa va spun cate ceva despre Soare si plaja.

    Rasfoindu-mi cursurile pentru un raspuns cat mai elevat, am gasit citatul cu care profesorul de Balneologie din anul 4 a inceput materia:"TOATE BOLILE SE NASC LA UMBRA SI SE VINDECA LA SOARE"... Este un vechi proverb italian in lumina caruia ne-a predat tot anul...Si acum,ca si atunci m-am intrebat ce vroia sa spuna... Mai ales ca stiam din anii anteriori ca sunt boli care au interdictie la expunerile solare...Si de-odata, am inteles: SOARELE  nu reprezinte doar ultravioletele , ci si lumina...viata!

Stiintific vorbind:
a) efecte negative:
- expunerea excesiva la soare reprezinta unul dintre factorii de risc majori in aparitia cancerului de piele ;
-  arsurile solare de la nivelul pielii sunt periculoase pentru oricine, distrugand o parte de tesut sanatos si viu;
- bronzarea intensa distruge treptat tesutul elastic si glandele uleioase ale pielii, ducand la aparitia ridurilor si la imbatranirea prematura a acesteia;

b) efecte benefice:
- soarele omoara microbii ; de aceea este important sa scoatem la soare, in aer liber, covoarele, paturile si plapumile pe care nu le putem spala in mod regulat;
- expunerea cu masura la soare confera pielii o stralucire si un aspect sanatos, crescandu-i elasticitatea si facand-o mai pliabila;o piele moderat bronzata este mai rezistenta la infectii si la arsuri solare decat pielea “nevazuta” de soare;
- soarele are capacitatea de a spori buna dispozitie si de a ridica moralul;
- sub actiunea razelor solare asupra pielii, organismul fabrica vitamina D;aceasta face posibila absorbtia calciului din intestine si ajuta organismul sa cladeasca oase puternice( previne aparitia rahitismului atat la copii, cat si la adulti si ajuta la prevenirea osteoporozei);
- razele solare mai au si alte efecte benefice asupra organismului: scad nivelul colesterolului; intaresc sistemul imunitar; grabesc vindecarea articulatiilor umflate in puseurile de activare a artritei; usureaza unele simptome ale sindromului premenstrual.

    Din vechime, soarele a fost recunoscut ca fiind mijlocitorul vietii. Astazi stim insa ca razele lui pot fi atat vindecatoare, cat si distrugatoare, ca pot fi sarutul vietii sau al mortii. Totul depinde de modul cum stim sa le folosim.

    Este motivul pentru care ori de cate ori ne expunem la soare trebuie sa folosim produse speciale de protectie, atat pentru ten cat si pentru corp.

  •  Crema de față anti-îmbătrânire SPF 50 cu tentă aurie- este recomandată în special persoanelor cu pielea sensibilă, predispuse alergiilor solare, cu fototip închis de piele. Poate fi folosita pentru  prevenția intoleranțelor solare, a petelor pigmentare si a fotodermatozelor.

 Cremă față anti-îmbătrânire SPF 50 - tentă aurie

Ce mi-a placut la aceasta crema? Faptul ca o pot folosi in loc de crema de zi cu FPS , se intinde usor si se absoarbe repede, in plus da o tenta aurie tenului, de parca as fi folosit un fond de ten. Nu incarca , fata nu straluceste si ma scapa de grija petelor de hiperpigmentare care imi apareau de obicei dupa expunerea la soare.

  • gel racoritor dupa plaja - Principiile active asociate asigură protecţie împotriva fenomenelor distructive declanşate de radiaţiile UV. Extractul de Aloe Vera este bogat în aminoacizi esenţiali, vitamine şi minerale. Pantenolul din formulă are rol în procesul de regenerare.
    Fără parabeni.   Se aplică atât pe corp cât și pe ten.
 Gel răcoritor după plajă
Ofera o senzatie rapida de racoare dupa plaja si are un miros proaspat.

  • Gel reparator dupa plaja - Este special conceput pentru a reface funcția de barieră a pielii deshidratate ca urmare a agresiunii radiațiilor UV. Se poate utiliza pe față și corp.
 Gel reparator după plajă

      Dupa ce l-am folosit nu am mai avut senzatia aceea de "piele are strange" dupa dus . Dintre cele doua variante, este cel pe care il prefer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu