miercuri, 21 septembrie 2016

LET'S DO IT, ROMANIA!



   Obisnuim sa spunem ca "padurile sunt ale noastre", "apele sunt ale noastre", " muntii sunt ai nostri"...Toate sunt "ale noastre" , dar fiecare dintre noi se implica doar in ceea ce este "al meu"!

  Si unul dintre lucrurile care intra in categoria "al meu" este reprezentat de ...deseuri. Sau, mai direct spus, gunoaie.

   Da, acele neinsemnate lucruri de care nu mai ai nevoie si le arunci "mai incolo" atunci cand pleci de la picnic, in iarba sau pe trotuar atunci cand te grabesti si nu ai 2 secunde sa te opresti langa cosul de gunoi ori pur-si-simplu pe geamul de la masina pentru ca...

   Daca in oras avem firme specializate de salubrizare care aduna dupa noi, in afara lui problemele se complica.

   Si aici intervin voluntarii.


   Va spun asta pentru ca tocmai s-a dat startul la inscrierile pentru Ziua De Curatenie Nationala , pe 24 septembrie a.c. , un proiect realizat cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România. Aplicația “Let`s Do It, Romania!“ este dezvoltată în parteneriat cu QUALITANCE.

   Daca vrei si tu sa faci parte din schimbare si sa participi la cel mai mare proiect de voluntariat din România este foarte simplu, avand la dispozitie 2 posibilitati:
  1. inscrierea on-line - presupune:
  • intri pe site-ul Let`s Do It, Romania!, daca esti pe desktop sau descarcă aplicația “Let’s Do It, Romania!”, disponibilă gratuit pentru iPhone si Android;
  • iti faci  o echipă alături de care să cureți mormanele din Harta Națională a Deseurilor în Ziua de Curatenie;
  • alege-ți mormanele pe care vrei să le cureți, în funcție de marimea lor și de câți membri are echipa ta.
      2.  vii  direct pe 24 septembrie la unul dintre punctele de inregistrare din orașul tău, care vor fi afisate in curand pe site si pe pagina de facebook a evenimentului.

   Acțiunea de ecologizare începe la ora 09:00 și se termină în jurul orei 15:00.

  De ce sa faci asta?
  Pentru ca  “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România, care din 2010 pana acum  a implicat peste  1 200 000 de voluntari, reușind să adune peste 24 700 de tone de deșeuri!

  Haideti sa ne punem manusile si strangem fiecare , "gunoiul meu " , pentru ca "pamantul meu" sa fie mai curat si "copilul meu" sa aiba parte de un viitor mai bun!

LET'S DO IT, ROMANIA!



    Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala e evenimentului si pe cea de facebook : 
http://letsdoitromania.ro/
https://www.facebook.com/LetsDoItRO/ , care sunt de altfel, si sursa informatiilor  mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu