joi, 29 decembrie 2016

RULADA DE PORC CU LEGUME



      In fiecare an, de Sarbatori, vreau sa pregatesc preparate noi, cu care sa imi surprind familia si colindatorii.



        RULADA DE PORC CU LEGUME




Ingrediente:
  • 1 buc de carne de porc, de pe burta , de cca 1 kg
  • 250 g carne tocata
  • 1/2  ceapa rosie
  • 150 g ciuperci Sun Food
  • 1 morcov fiert
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • sare
  • piper macinat Kotanyi
  • 1 lgt Maggi secretul gustului intensavor legume
  • 250 ml zeama de varza
  • 2 l apa
  • 1 lgt piper mozaic boabe
  • 3 seminte de cardamon
  • 1 lgt cimbru uscat
  • 50 ml ulei



 Mod de preparare:

   Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper.


    Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust.


    Morcovul si ardeii ii tai cubulete.
    Pe bucata de carne intinzi amestecul de carne tocata si apoi presari uniform morcovul si ardeii.


   Rulezi cu grija carnea, astfel incat sa formezi o rulada uniforma. Cosi totul pentru ca rulada sa nu se imprastie. 



   Pui rulada la fiert in apa cu zeama de varza, Maggi, 1 lgt de sare, piperul boabe, cardamonul si cimbrul pentru 90 de minute.


   Intr-o tava cu pereti mai inalti torni uleiul si asezi rulada , apoi adaugi 500 ml din zeama in care a fiert. Acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. 


    Indepartezi hartia si mai lasi inca 30 de minute, timp in care stropesti rulada cu zeama din tava de cel putin 5 ori, pentru a se rumeni frumos.


   Servesti rulada taiata felii fie calda, cu garnitura preferata, fie rece, la aperitiv.




Pofta buna!

Tips&Tricks: eu folosesc intotdeauna hartia pentru copt, pentru ca aroma fripturilor este mai accentuata decat sub folia de aluminiu , care in plus este si toxica.

Un comentariu:

  1. Arata senzational si precies este delicioasa, daca am timp o voi face pentru revelion daca nu, dupa sigur o sa o prepar.

    RăspundețiȘtergere