sâmbătă, 14 ianuarie 2017

BORS DE FASOLE




    Au trecut si sarbatorile si mi s-a facut dor de ...fasole...desi nu sunt mare amatoare.
  Dar am gasit o reteta tare gustoasa in Maggipedia-  nu degeaba fac parte din cea mai frumoasa comunitate de prieteni..."prietenii Maggi"! Pe care am personalizat-o putin. Doar nu credeati ca ramane asa!


                                  BORS DE FASOLE





Ingrediente:
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 felie pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 2 cartofi 
  • 2 lg ulei
  • 300 g fasole colorata
  • 300 ml bulion
  • 2 lingurite de MAGGI Bors cu Legume si Tarate de grau
  • 250 g afumatura
  • 4 l apa
  • 1 lgt sare 
  • 1/2 lgt rozmarin macinat Kotanyi

   Mod de preparare:

    Fasolea se pune la muiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa dupa ce clocoteste de 2-3 ori.

     In ultima apa se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.





    Separat se fierbe afumatura .

    Cand fasolea este fiarta se adauga afumatura, bulionul, Maggi Bors si rozmarinul, lasand sa fiarba la foc mic inca 15 minute. Daca este nevoie mai adaugi sare.

    Servesti cu ceapa rosie tocata, asezonata cu sare, piper, otet si un strop de ulei.

     Pofta buna!

Tips & Tricks: este prima data cand adaug rozmarin la fasole, dar a avut o aroma desavarsita in combinatie cu gustul acrisor al borsului.




5 comentarii:

  1. E prima oara cand aud de adaugarea rozmarinului la acest bors! Interesant!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa inteleg ca am pregatit amandoua acelasi fel de mancare in acelasi timp :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai bun bors! Toata familia il mananca pana la ultima lingura.

    RăspundețiȘtergere
  4. e borsul copilariei mele..as fi mancat non stop..un bors de fasole cu ceapa rosie..yamii

    RăspundețiȘtergere