joi, 20 aprilie 2017

VARA FARA PISCINA NU EXISTA!



  Vine vara,
     Bine - mi pare!
       Si cu ea
         Vacanta mare!
             Vine vara
                Cu racoare -
                    In piscina-i
                       Ca la mare!


  Se apropie cu pasi repezi ceea ce , copil fiind , numeam "scurta vacanta mare". De ce? Pentru ca nu reuseam niciodata sa fac tot ceea ce imi doream: sa merg la mare cu parintii , sa ma joc cu prietenii din fata blocului, sa stau la bunici, la tara muult de tot, sa citesc, sa culeg flori, sa merg la scaldat, sa...In momentul in care plecam de la mare regretam racoarea apei , iar atunci cand ajungeam acasa moliciunea ierbii care imi mangaia talpile in curtea bunicilor.

                             
                           Daca piscina nu e, vara nu e!

 
  
    De ce mi-am amintit acum toate aceste lucruri? Pentru ca retraiesc vechile sentimente alaturi de micuta mea.
   Doar ca acum lucrurile sunt mai simple: pot aduce racoarea marii pe pajistea verde din fata casei parintilor mei, de-acum bunici...cu ajutorul piscinei Azuro de la Agua.
       

                          Piscina Azuro Ovala V7 7,3x3.7m x 1.20m0

    Este o piscina al carei corp este confectionat din materiale rezistente, tratate pentru a rezista in timp , astfel incat o pot ingropa partial in pamant pentru a evita micile accidente. Avand dimensiuni generoase ( 7,3m x 3.7m x 1,2 m ) fetita mea se poate juca in voie , iar eu sunt sigura ca nu va pati nimic rau.
  
   Si asta mai ales pentru ca acum stiu cum trebuie sa intretin o astfel de piscina.
    
   Deoarece vara este lunga ( in ciuda parerii generale ca trece prea repede ...) si este destul de greu sa schimbi zilnic apa la un asemenea volum am nevoie de un sistem de filtrare  care sa asigure curatarea apei , pastrand-o curata si limpede .  

    Acum, stand si scriind mi-am dat seama ca as avea nevoie si de o prelata de protectie pentru zilele ploioase ( desi nu ne plac, mai avem nevoie si de ele) ori cu vant. Aceasta va proteja apa impotriva  patrunderii impuritatilor, va reduce evaporarea apei  si  va pastra caldura în piscina în timpul noptilor mai reci. Aceasta dispune de o protecție sporita la razele ultraviolete. Ajuta la încalzirea apei din piscina si previne evaporarea substantelor chimice din piscina.


    Care substante chimice? Ei bine, aici va trebui sa fiu foarte atenta. Pielea copiilor este mai sensibila si nu vreau sa am parte de surprize neplacute. Prin urmare as opta pentru un dezinfectant pe baza de oxigen activ, avizat de Ministerul Sanatatii .

                         





                              Soft & Easy -20m3, 4,48 kg




   Soft & Easy este usor de folosit , fiind ambalat in saculeti dubli gata masurati. Dupa ce valoarea pH-ului a fost ajustata, saculetul se deschide si granulele sunt puse direct in apa din piscina, in fata diuzelor insuflante si cu pompele de recirculare pornite.


  Documentatia fiind facuta, nu imi mai ramane decat sa caut cea mai buna pozitionare a piscinei, undeva direct sub privirea atenta a tatei si sa achizitionez cele necesare. Micuta mea a fost foarte entuziasmata de idee si imi sopteste :" mami, asa-i ca iarna o pot folosi pe post de patinoar?"...


                                  Vine vara,
                           Bine - mi pare!
                                 Si cu ea
                          Vacanta mare!
                                Vine vara
                        Cu racoare -
                              In piscina-i
                         Ca la mare!










5 comentarii:

  1. Buna idee. Daca locuiti la tara si mie mi.ar placea o asemenea piscina. Noi locuim la bloc din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vine vara, vine si vacanta mare, vine si concediul la mare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai buna alegere atunci cand vrei sa te balacesti in intimitatea casei tale!

    RăspundețiȘtergere