duminică, 14 mai 2017

TORT RAW VEGAN CU CIOCOLATA NOIR, ULEI DE COCOS SI FRUCTE DE PADURE




      Imi place sa gatesc. De toate- retete simple, mostenite sau inventate, retete sofisticate , gasite pe bloguri culinare si reinventate. Pentru ca asa sunt eu , un amalgam de trairi si idei.

   

    Aseara micuta mea mi-a spus ca ii este dor de un tort de ciocolata cu fructe. Numai ca nu prea aveam chef de copt si nici de eternul tort rapid cu mascarpone si piscoturi. Vroiam altceva. Mai special. Mai sanatos. Mai gustos. 

    Am cautat, am lasat sa treaca o noapte peste ideile gasite si , dimineata, stiam ce voi pregati.


    TORT RAW VEGAN CU CIOCOLATA NOIR, ULEI DE  COCOS SI FRUCTE DE PADURE

   Este un tort rapid, delicios si foarte satios. M-am distrat pregatindu-l, m-am relaxat , iar micuta mea a fost entuziasmata: " mami, este cel mai <<uau >> tort pe care l-ai facut vre-odata!" 
  De ce altceva mai are nevoie o mama?





Ingrediente:



1. pentru blat:
  • 150 g nuca macinata
  • 20 g nuca de cocos raw
  • 100 g faina de migdale dulci raw
  • 60 g curmale deshidratate fara samburi
  • 60 ciocolata neagra Nestle rasa
  • 150 g ulei de cocos  Bio Niavis 
  • un praf de sare de Himalaya proaspat rasnita
2. pentru crema:
  • 85 g curmale deshidratate fara samburi
  • 1/2 avocado 
  • 3 lgt miere
  • 60 ciocolata neagra Nestle rasa
3. pentru umplutura si decor:
  • ciocolata neagra rasa
  • nuca de cocos
  • fructe de padure proaspete / congelate

Mod de preparare:

1. blatul:

   Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.


   Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine.


   Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine . Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei te poti ajuta de blender.


  Imparti "aluatul" astfel obtinut in doua si dai la frigider cat timp prepari crema ( cca 10 minute).



2. crema:

   Pui in blender curmalele si avocado, mixand bine. Adaugi mierea si ciocolata si mixezi pana cand totul se transforma intr-o crema omogena.



3. montare:



    O tava cu pereti detasabili ( a mea are 19 cm diametru) o tapetezi cu folie alimentara.
    Iei o bucata de aluat si o intinzi bine pe fundul tavii.
    Asezi 1/3 din crema peste blat , apoi presari fructele.


   Cealalta jumatate de aluat o intinzi bucata cu bucata peste fructe, cu grija ca sa nu le zdrobesti.
    Dai la rece pentru 10 minute.
   Rastorni tortul pe un platou si intinzi restul de crema.


    Decorezi cu ciocolata rasa, nuca de cocos si fructe de padure.


   Daca vrei poti sa il servesti imediat, insa este mai bun daca il lasi 1 ora la rece.

   Sa aveti pofta!

Tips & Tricks: nu uita sa presari putina magie si un dram de iubire.


7 comentarii: