vineri, 4 mai 2018

#FARALIMITE 3 RESET





              Prima lectie - teama este normala


  Astazi aniversez! 
  De fapt, sunt intr-o continua aniversare: prima zi din noul meu stil de viata, made by RESET . Apoi a trecut prima saptamana...si prima luna...Si nu le-am mai numarat . Pentru ca azi de dimineata alarma de pe telefon mi-a amintit ca ...DAAAAAAAAAA! Au trecut 3 luni! Repede. 

  Recunosc ca mi-a fost putin teama de aceste 3 luni. Erau ca un fel de "bau-bau": daca nu voi reusi? La scurt timp insa, am realizat ca si aceste temeri au rolul lor . Chiar daca teama de esec poate fi ea insasi un pas in aceasta directie. 


                          A doua lectie - scrie!


   Mi-am amintit cu aceasta ocazie cat de mult imi place sa scriu. Am inceput un mic jurnal ( secret!- nu o sa-l vedeti) in care mi-am notat toate aceste framantari in paralel cu ceea ce imi doresc si cum ma simt. Pe moment uneori imi venea sa plang , dar a doua zi cand reciteam acele randuri eram mandra de mine. Iar aceasta mandrie a fost "combustibilul" meu de-a lungul acestor 3 luni. 



                       Lectia a 3-a - bucura-te!


    Dieta pe care eu am urmat-o nu este una restrictiva. Ba, as spune, chiar dimpotriva. Cred ca in aceasta perioada am mancat mai multe oua si mai multa carne decat intr-un an intreg. Totul se reduce la cantitate si proportii. Am invatat sa ma bucur de oul acela fiert ( niciodata nu am reusit sa mananc doua la aceeasi masa) , de gratar si de salata ca si cum ar fi cele mai sofisticate preparate. Si chiar le-am facut sa fie asa. 
M-am bucurat si de cate o bucatica de ciocolata sau prajitura fara a ma autopedepsi apoi. Este normal sa imi doresc ceva dulce. Dar nu in fiecare zi ! Practic, duminica era ziua mea de dulce, cand inlocuiam a doua gustare , savurandu-mi portia alaturi de familie. 


                      Lectia cu numarul 4 - bea apa


  Am avut o perioada in care beam multe sucuri . Nu neaparat carbogazoase ori din comert. Prepar singura multe sortimente de siropuri pe care le insiruiesc frumos etichetate in camara. Si le voi prepara si de acum in colo, doar ca voi inlocui zaharul rafinat cu cel din stevie , pentru a ma putea bucura de ele atunci camd imi doresc . In plus, sunt mult mai sanatoase si pentru fetita mea. 
   Beam si mult lapte. Un aliment foarte controversat. 
  Am invatat insa sa iubesc apa. Pentru ca am constientizat faptul ca toate procesele biochimice din organism au loc in prezenta apei. Si atat! 

   Cata apa beau? Simplu: 1,5-2 l / zi. Nu am avut probleme cu cantitatea deoarece consumam deja lichide suficiente. Problema mea era calitatea.


                    A 5a lectie- fa miscare!


   Cred ca a fost elementul care mi-a dat cele mai mari batai de cap. Nu am un program stas , care sa imi permita un orar fix al "orei de gimnastica". Am cautat idei si , calculand, mi-am dat seama ca pot inlocui cele 30 de minute de exercitii fizice cu...mersul pe jos : cand merg spre serviciu nu ma mai  indrept spre cea mai apropiata statie, ci o prefer pe urmatoarea; iar cand cobor , o fac mai repede; procedez la fel si la intoarcerea spre casa . Si asa, in ritm alert , am trecut peste cele 3 luni de program.


    Lectia a 6-a - sanatatea ( si frumusetea ) vine din interior


   V-am spus ca am pornit pe acest drum in primul rand pentru a-mi ameliora starea de sanatate. Vorbesc despre ameliorare pentru ca afectiunea mea nu are leac, dar poate fi tinuta sub control. Trecusem printr-un moment in care o luase razna si cautam modalitati alternative de a o readuce in limite. Stiam ca analizele vor arata acest lucru , deoarece ma simt ( si arat) mult mai bine. Si pentru ca nu sunteti obligati sa ma credeti pe cuvant, iata dovada:



De la "nemasurabil" , fiind peste limita de calcul, am scazut la o valoare rezonabila , ceea ce inseamna ca o va face in continuare fiindca...am invatat si

  
                       A 7-a lectie: NU RENUNTA!


    Si de ce as face-o? Cand lucrurile merg bine de ce sa le schimb? Am invatat sa GANDESC, am invatat sa SIMT, am invatat sa TRAIESC #FARALIMITE ! Ma simt perfect si vreau sa raman asa.

   Multumesc RESET  pentru ca mi-ati oferit posibilitatea de a ma schimba. 

P.S. Am si eu un mic- mare merit, nu-i asa? 

3 comentarii: